dijous, 23 d’abril del 2009

Treballs de primavera pels bonsais

.
La primavera és l’estació més esperada pels aficionats al bonsai.

En arribar el bon temps, els brots que estaven adormits comencen a obrir-se, i és quan haurem d’efectuar el pinçat dels brots tendres amb l’objectiu de donar forma a l’arbre i que aquest no creixi de manera desestructurada.

Perquè els bonsais siguin bonics, a més a més d’una bona brotació, necessitem mantenir la densitat de les branques, ja que de no ser així, es perdria el seu aspecte de vellesa.

El treball que sembla senzill, consisteix simplement en despuntar els brots tendres amb pinces, tisores o simplement a ma.

Naturalment, qualsevol aficionat que sigui propietari d’algun bonsai, sap que no tots els brots d’un arbre s’obren al mateix temps. Els brots més forts broten abans i els més dèbils triguen una mica més.

Els brots dels arbres de fulla caduca es desenvolupen molt ràpidament: si els descuidem uns dies, serà impossible efectuar el pinçat a temps.


Amadeo Gallart
.

1 comentari:

  1. Hola veteranos, un saludo y un fuerte abrazo para todos, y un saludo muy especial para la “profe” Marina, una vez más haces gala del buen gusto y quehacer que atesoras; la Loles tiene razón. Juan tú ya me conoces, muy bien conseguido.
    Lo del bonsái está muy bien, quisiera desde aquí agradecer al Sr. Amadeu, la paciencia y el cariño que transmite, sin él, no conseguiríamos nuestros propósitos. Amadeu, en éste momento de horas bajas, por favor, no bajes la guardia, te necesitamos y todos te apoyamos, físicamente no podemos, pero moralmente si que tienes nuestro apoyo y cariño.

    JXC 8-05-09

    ResponElimina